Politika
Kolumna

Informativni program RTS-a još uređuju oni koje je postavio Tadićev režim

Piše: Boško Obradović

Beogradski glas – Moram priznati da mi je malo glupo da ponavljam da sam uvek spreman da se borim za slobodne izbore i slobodne medije. Od ulaska u politiku „Dveri“ se bore protiv izborne krađe, a jedna od najvećih bila je upravo o Đurđevdanu 2012, kada je Goran Vesić za račun tadašnjeg režima naštelovao „Dveri“ ispod cenzusa, iako smo ga prešli još na tom prvom pojavljivanju na izborima. I danas potpisujem svaki apel za fer i poštene izbore i podržavam svaku borbu za oslobođenje medija, a saradnja sa kolegama iz opozicije na ove teme nije sporna.

Ali neću da učestvujem u Tadićevoj ideji obnove DS-a i dvopartijskom sistemu u Srbiji, prema kome bi se na vlasti smenjivali SNS i DS, što je ideja Mikija Rakića i temelj dogovora između Tadića i Vučića još iz vremena kada je uz Tadićevu pomoć formiran SNS. U toj funkciji bio je i protest opozicije ispred RTS-a, čiji informativni program još uvek uređuju oni koje je postavio upravo Tadićev režim. Istorijska je pravda da to oni reše između sebe: Nenad Lj. Stefanović im je bio dobar kad je cenzurisao opoziciju za njih, a sada taj isti njihov „žuti kadar“ samo radi za drugog gazdu.

Dveri“ su u više navrata u poslednjih pet godina protestovale ispred RTS-a. Poslednji put u septembru prošle godine: od TV „Pinka“ do RTS-a. Nikoga nije bilo od opozicije da nam se priključi i da se stane na put najvećem medijskom zlu u Srbiji – TV „Pink“, i da se oslobodi RTS.

Danas mi priča o nekakvoj opozicionoj saradnji u protestu ispred RTS-a izgleda kao ideja obnove starog DS-a. Imamo više opozicionih izbornih lista na gradskim izborima u Beogradu koje su proistekle iz jedne stranke – Demokratske: Đilasa, Šapića, Šutanovca, Bastaća, Čedu Jovanovića… Neka oni rešavaju svoje stvari između sebe i neka rasprave odnose sa vođstvom RTS-a koje su postavili u svoje vreme, a mi da se koncentrišemo na treći put i ponudu svima onima koji se slažu sa sloganom predizborne koalicije „Dveri“‒DJB: „Da ovi odu, a da se oni ne vrate!“

Imaju našu podršku za sve opozicione zahteve prema RTS-u i za slobodu medija, imaju našu saglasnost za saradnju na biračkim mestima u izbornom danu da zajedničkim snagama ne dozvolimo izbornu krađu, možemo da razgovaramo o rušenju Vučićeve vlasti posle izbora i formiranju nove vladajuće većine, ali pod novim uslovima jer mi nismo jedno i veoma se razlikujemo, bez obzira na to što smo i jedni i drugi opozicija. Vi ste bili na vlasti – mi nismo. Vi treba da se odredite prema lošem nasleđu DS-a i DOS-a. Mi smo alternativa i sadašnjoj i bivšoj vlasti. I to je ključna novost na beogradskim izborima. Sada ljudi konačno imaju izbor i mogu da biraju između onoga što je bilo, što je sada i nečega novog i drugačijeg.

Beogradski Glas

Beogradski Glas

Leave a Reply

avatar
2500
  Subscribe  
Notify of

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 08. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas