Kolumna

Čivijaški fijasko frtalj-predsednika

Uvodna reč glavnog urednika

Piše: Milan Bečejić

Beogradski glas – Namera predsednika frtalj (četvrtine) građana Srbije da na opozicioni ugovor sa narodom odgovori „razgovorom s narodom“ doživela je prošle nedelje u Šapcu fijasko. U jedinu varoš sa statusom grada, gde naprednjaci godinama ne mogu da preuzmu vlast, predsednik nerado dolazi (zato je valjda i kasnio). Ne računajući helikoptersku posetu tokom poplava (2014) i kratak prigradski boravak pri otvaranju još jedne fabrike gajtana, ziheraški je išao u zatvoren prostor (Hala sportova, Pozorište). Sad su ga instalirali usred centra grada, a njegovom monologu s narodom prisustvovalo je jedva nekoliko hiljada ljudi, među kojima je Šapčana bilo desetak odsto. Gde se denulo 22.000 onih koji su 2016. glasali da im on bude „gradonačelnik“?!

Kao da su organizatori naslutili oskudnu lokalnu posetu, pa su konvoji autobusa iz Loznice, Koviljače, Mitrovice, Rume, Bogatića i Vladmiraca bili garancija da će pešačka zona biti popunjena bar do polovine. Šapčane čak ni znatiželja da uživo osmotre najavljivačicu Anu Brnabić nije izvukla na miting podrške.

Predsednik frtalj građana delovao je umorno i neubedljivo. Obećao je Šapčanima šta će sve da izgradi u Loznici, Malom Zvorniku, Bogatiću, Vladimircima… što je i bilo logično spram sastava autobuske ekskurzije. A da – obećao je i čuveni poluautoput od rumske raskrsnice preko Šapca do Loznice. Na tom obećanju do sada su pali socijalisti, DS-ovci, DSS-ovci… Ali to nije imao ko da mu kaže, jer njegovi čauši s lokala uglavnom su dođoši u Čivijašku republiku.   

Ovaj skup pao je u zaborav isto veče. Nije se desila nijedna čivijaška čarlama, možda i zato što je gradonačelnik Zelenović pozvao građane na učtivost i dostojanstvo. I to je jedina dobra stvar koja se frtalj-predsedniku desila. Bilo je preko društvenih mreža nekih čivijaških ideja: poziv gostima mitinga da u neku od kafana dođu i uz ličnu kartu besplatno pojedu vešalicu (mož’ bela, mož’ dimljena), da se posle mitinga okupe i tamjanom okade prostor gde je frtalj-predsednik „razgovarao“ s građanima… Ali od svega ništa, samo mučna tišina iza još jedne besmislene i uzaludne posete u kojoj se naprednjački vođa usiljeno obratio spontano dovedenoj masi svojih poklonika.  

Poštovani čitaoci, na kioscima je novi broj Beogradskog glasa!

Slobodne Novine

Slobodne Novine

Leave a Reply

avatar
2500
  Subscribe  
Notify of

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač