Beogradski glas
Kolumna

Boško Obradović: Beograd dobio vlast i opoziciju po želji

Beogradski glas – Srpski pokret „Dveri“ posvećuje se skupštinskom radu, borbi za KiM i predstavljanju svoje porodične i ekonomske politike. Nema povlačenja – nema predaje!

Pre svega, želim da čestitam gradskoj organizaciji „Dveri“ u Boru na dobrom rezultatu koji je koalicija „Dveri“‒DJB ostvarila u ovom gradu osvojivši 8,5 odsto glasova na lokalnim izborima. Smatram, takođe, da je veliki uspeh izaći samostalno na izbore u Aranđelovcu, gde je bilo samo šest izbornih lista, kao i u Sevojnu, gde su bile samo četiri izborne liste, ali svakako ne možemo biti zadovoljni ostajanjem ispod cenzusa u ove dve opštine.

Izbore proglasio Vučić a ne GIK

Beograd je posebna priča. Bili smo svakako peti među 24 izborne liste, ali to nije nikakva uteha ako smo ostali ispod cenzusa. Ovde još uvek ne znamo šta je tačno naš rezultat jer Gradska izborna komisija (GIK) nije izašla sa svojim rezultatima, već rezultate izbora saopštavaju stranke vlasti i nevladine organizacije pod kontrolom vlasti.

Bilo je mnogo nepravilnosti i prigovora na biračkim mestima, još uvek nam pristižu zapisnici sa svih biračkih mesta, i dok ne ostvarimo uvid u birački materijal i ne uverimo se šta je naš pravi rezultat – ne priznajemo ishod ovih izbora koji je proglasio Vučić, a ne GIK.

Prepoznata politička alternativa

Koristim priliku da se javno zahvalim svim biračima u Beogradu koji su glasali za alternativu i sadašnjoj i bivšoj vlasti oličenu u koaliciji „Dveri“‒DJB. Smatram da smo istrčali jednu poštenu izbornu trku, ponudili dobar program za grad Beograd i nadu da ne mora uvek da se bira između istih političara koji se vrte na vlasti već 28 godina.

Očito da još uvek nije zrelo za ovu političku poruku. Građani vole i žele da ih i dalje politički vode isti. Ali nije mali broj onih koji su prepoznali ovu političku alternativu i treba nastaviti tim putem dalje da bi ova poruka mogla još glasnije da se čuje, bez obzira na sve finansijske, medijske i druge opstrukcije vlasti. Predsedništvo i Glavni odbor „Dveri“ doneće uskoro potrebne odluke u tom pravcu.

Nemamo pravo da se ljutimo

Posle svega, lično smatram da je Beograd dobio i vlast i opoziciju kakve je želeo. Nemam pravo da se ljutim na Beograđane što su izabrali Aleksandra Vučića i Ivicu Dačića, kao i Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića. To je njihov izbor. Izabrali su da Beogradom i dalje vladaju Siniša Mali i Goran Vesić, a da im opozicija budu Dragan Đilas i Aleksandar Šapić, iako niko nije umeo da mi navede niti jednu izjavu Đilasa i Šapića protiv Vučićeve vlasti u prethodne četiri godine.

Ceo tekst pročitajte u PDF izdanju.

Beogradski Glas

Beogradski Glas

2
Leave a Reply

avatar
2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
OlgaBgVlajko Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Vlajko
Guest
Vlajko

Đilas ih pljuje isto koliko i ti,
samo ima drugačiji izbor reči.
U jednom trenutku si bio moj favorit.
Sad si spao na drugo mesto,
samo zbog pljuvanja opozicije.
00
OlgaBg
Guest
OlgaBg

verna sam DJB ali si i ti Boskic obezbedio nase simpatije. Verujem da si posten covek, uz to i vrlo naocit.
00

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 06. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas