Ekonomija

„Srbija se u mandatu Vučića i ove vlade našla tri mesta iza Kosova i jedno mesto iza Crne Gore“

Beogradski glas (Beta) – Demokratska stranka zatražila je od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da objasni „dramatičan pad“ pozicije Srbije na Duing biznis listi Svetske banke i razloge neispunjenog obećanja da će se u drugoj godini njenog mandata Srbija naći među prvih trideset zemalja rangiranih po napretku u popravljanju uslova za poslovanje.

„Da li je i za nepristrasnu ocenu o lošim performansama srpske privrede kriva opozicija“, zapitala je DS.

Na juče objavljenoj Duing biznis listi Srbija je pala sa 48. na 43. poziciju.

„Minimiziranje zabeleženog negativnog rezultata tipično je za predstavnike SNS vlasti, koji energiju i snagu ulažu samo i jedino u neargumentovanu kritiku i etiketiranje političkih protivnika. Ranijih godina svaki i najmanji pomak na ovoj listi predstavljan je uz puno neumerenog publiciteta i tretiran kao dokaz uspešnosti privrednih reformi. I tada i sada su izostale objektivne analize i stanja u ekonomiji i uzroka i posledica preduzetih mera“, navodi DS u saopštenju.

Dodaje se da je šest godina, od kada je na vlasti kolacija predvodjena SNS, dug period za početak stvarnih reformi i da „pokazatelji govore neumoljivo da je stanje u ekonomiji uz sve podsticaje stranim investitorima, otimanje od najugroženijih kategorija stanovništva i realan pad životnog standarda, daleko od države blagostanja kako nam se servira putem Vučićevih medija“.

„Zemlja se u mandatu predsednika Aleksandra Vučića i ove vlade našla tri mesta iza Kosova i jedno mesto iza Crne Gore što nas postavlja medju poslednje zemlje u regionu“, istakla je DS.

Beogradski Glas

Beogradski Glas

1
Leave a Reply

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tomi Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Tomi
Guest
Tomi

Znači Kosovo iznad Srbije

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 03. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas