Politika, Beogradski glas
Ekonomija

„Licemerno je reći da je u Srbiji iskorenjeno ekstremno siromaštvo, očigledno je da premijerka ne izlazi iz svog blindiranog auta“

Beogradski glas (Bet) – Sindikat Sloga je ocenio da je neistina tvrdnja premjerke Ane Brnabić da je u Srbiji iskorenjeno ekstremno siromaštvo.

„Tvrdnja da je iskorenjeno ekstremno siromaštvo, kao i da je smanjena stopa rizika od siromaštva, veliko je licemerje, prezir i nipodištavnje sopstvenog naroda od strane predstavnika vlasti“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je „očigledno da premijerka van svog blindiranog auta sa zatamljenim staklima nije skoro prolazila niti šetala kroz grad gde je sedište njenog kabineta“.  

„Jer da jeste, videla bi šta je ekstremno siromaštvo na svega nekoliko kilometra od Nemanjine 14, ispred pijace ‘Zvezdara’, gde svakog dana na sred Bulevara na stotine siromašnih gradjana Beograda prodaje polovne stvari iz svojih kuća kako bi preživeli taj dan“, ističe se u saopštenju Sloge.

Taj sindkat je ukazao da esktremnog siromaštva gradjana nema samo u Beogradu i da je „cela Srbija u realnom i velikom siromaštvu i na stotine hiljada gradjana svake nedelje šetnjama pokazuje svoje nezadovoljstvo koje premijerka očito prezire, budući da je nedavno izjavila da joj smetaju protesti jer je onemogućavaju da radi u tim uslovima“.

„Ipak, neki rezultati predsednice vlade u iskorenjivanju siromaštva postoje, a to je iskorenjivanje siromaštva ljudi iz njenog okruženja, odnosno vladajuće većine“, naveo je Sindikat Sloga.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 08. 05. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas