Društvo

Vozom iz Beograda do Novog Sada ponovo tek od 2022. godine!

Izvor: N1

Zbog infrastrukturnih radova na magistralnoj pruzi Beograd – Novi Sad – Subotica – Кelebija, od danas je obustavljen železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada.

Od jutros u 7 časova između Beograda i Novog Sada ne idu vozovi. U unutrašnjem saobraćaju na severu zemlje vozovi će ubuduće saobraćati na relaciji Novi Sad – Subotica – Novi Sad.

Međunarodni voz koji je išao iz Beograda za Budimpeštu ubuduće će kretati iz Novog Sada i ići do Kelebije odakle će putnici, uz presedanje, nastavljati dalje.

Radovi će uticati i na međunarodni voz koji je povezivao Beograd sa Bečom, a potpuno se ukidaju linije koje su ka ova dva grada iz Beograda polazila u večernjim satima.

„Ugovoreno je da radovi na objektima kao što su tunel i vijadukt kroz Frušku Goru traju 52 meseca, a da radovi na izgradnji pruge traju 48 meseci. Radovi koje izvode Kinezi od Beograda do Stare Pazove trebalo bi da se završe u toku 2021. godine, tako da ćemo brzu prugu od Beograda do Novog Sada imati završenu 2022. godine, prva koja se radi na Balkanu i kojom će vozovi saobraćati 200 km/h“, rekao je Milan Maksimović iz Železnica Srbije.

Izvršni direktor za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom Železnica Srbije kaže za N1 da je rok za završetak svih radova 2022. godina, ali ne ne može da precizira kada će tačno ponovo biti uspostavljene linije vozova između Beograda i Novog Sada.

Mihajlović: Obezbeđen alternativni autobuski prevoz

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da je za putnike koji imaju pretplatne karte obezbeđen alternativni autobuski prevoz.

Takođe i da nije bilo moguće da se radovi zaobiđu drugim putnim pravcima.

„Da smo mi železnica u koju se ulagalo 20, 30 godina onda bismo mogli da imamo tri alternativna puta. Nismo mogli izgraditi još jednu prugu. Rekla bih da je to jednim delom čak i viša sila“, kaže Mihajlović.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!