Društvo

Uzbunjivač: Ko bajagi popusti sa senior karticom

Penzioner sam već deset godina i u eri svakodnevnog smanjenja standarda koristim popuste koji su namenjeni penzionerima, među kojima su: 50 odsto popusta na cene karata u pozorištima; 10 odsto popusta na cene u pojedinim supermarketima; 50 odsto popusta na cenu karte za muzeje; 50 odsto popusta na cenu karte za bazen u SC „Milan Gale Muškatirović“.

Kada se pojavila senior kartica, nisam pohrlila da je odmah uzmem jer nisam verovala da ona pruža nešto više od navedenog. Međutim, SNS je tako agresivno krenuo u kampanju deljenja senior kartica, da su i za vikend, rano ujutru, ne birajući da li je praznik ili običan radni dan, uznemiravali, zvonili bahato na vrata nudeći upravo senior kartice. Tako sam i ja dobila svoju „seniorku“, ali kada sam pomoću nje probala da uštedim, evo šta sam otkrila.

Popusti za pozorišta su manji od već postojećih od 50 odsto.

Sportski centar „Tašmajdan“ nudi samo popust od 10 odsto na mesečne pretplate na fitnes program. Za najtraženiju dnevnu kartu za bazen – popusta nema.

Muzeji – popust isti kao i ranije.

Već postojećim marketima koji nude popust dodat je lanac „Aroma“. On je, međutim, skuplji od ostalih marketa tako da popust (ponedeljkom 10 odsto i ostalim danima pet odsto) ne znači mnogo.

– „Apotekarska ustanova Beograd“ daje 10 odsto popusta na svoje proizvode. Ali, na primer, u apoteci u Domu zdravlja Voždovac u Krivolačkoj ulici veoma proizvoljno tumače koji su proizvodi koje pravi apoteka. Ako tražite njihove kapi, onda vam kažu da popust važi za njihove kreme, drugi put kada tražite kreme – opet smisle nešto drugo. Od popusta nemate ništa.

U Zoološki vrt ne idem, nemam unuke, a i da imam, išla bih najviše dva puta godišnje.

Popusti na zanatske usluge bi možda i bili korisni da lokali koji ih nude nisu locirani u najudaljenijim delovima grada.

– „Optika Beograd“ daje popust, ali njihovi ramovi za naočare vređaju moj ukus, a ima toliko vansezonskih akcija u optičkim buticima, tako da popust ništa ne znači.

Jedini popust koji je vredan pažnje je onaj od 15 odsto na projekcije u bioskopima „Sinepleks“.

Projekat „Senior kartice“ počeo je pre tri meseca i gradska vlast je odmah počela da se hvali njegovim uspehom. Za dva meseca je, navodno, podeljeno 100.000 kartica, a stohiljaditom dobitniku svečano je uručena na prijemu u Starom dvoru.

Piše: Marija Kreča

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 08. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas