Društvo

„U ime kulture“ podneta prijava REM-u protiv Pinka zbog nasilja u Zadruzi

Beogradski glas (Beta) – Regulatornom telu za elektronske medije (REM) je, u okrivu kampanje „U ime kulture“, predata prijava „zbog novog nasilja“ na Televiziji Pink, u rijalitiju Zadruga, i zahtev da se dostavi objašnjenje na osnovu čega su ta televizija i TV Hepi dobili nacionalne frekvencije.

Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović, koji je predao te akte, rekao da to već četvrto obraćanje REM-u iz sličnih razloga, zbog emisija te dve televizije, ali da nije bilo odgovora.

On je najavio da će se nastaviti sa takvi obraćenjima, ali da je moguće i da će se kombinovati pravni i aktivistički pristup.

„Često se ističe da su te televizije privatne ali nacionalna frekvencija nalaže da se vodi računa o javnom interesu“, rekao je Manojlović, navodeći da nije za zabranu rijalitija, već govori o sadržaju programa televizija sa takvom frekvencijom.

Zajedno sa ovim Udruženjem za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, REM-u su se obratiti i ostali učesnici kampanje U ime kulture  i to Srbija u pokretu i više drugih udruženja.

Ispred ulaza u REM izveden je performans. Na konopcu su okačeni pojedini odevni predmeti koji bi simblično trebalo da pokažu da se u rijalitiju gleda „prljav veš“ i zatim zamenjeni fotografijama uglednih umetnika, kao nešto sasvim suprotno.

Preko zvučnika je emitovan deo iz, kako je rečeno, Zadruge u kojem se čuju svadja i uvrede.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!