Društvo

„Policija hitno da rasvetli novi napad na Jovanovića, njegova lokacija navodno bila tajna“

Beogradski glas (Beta) – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) protestovali su zbog toga što MUP Srbije, kako smatraju, nije preduzeo adekvatne mere zaštite novinara Milana Jovanovića, koji je u nedelju uveče ponovo bio meta napada.

„NUNS i NDNV zahtevaju od nadležnih da se pod hitno rasvetle napadi na Jovanovića, odnosno otkrije ko je njihov nalogodavac. Više je nego očigledno da naš kolega neće biti bezbedan dok to ne bude učinjeno, a u tom smislu, neophodno je temeljno istražiti tvrdnje Jovanovića o tome ko stoji iza ovih napada“, navela su ta dva udruženja u saopštenju.

Oni su posebno izrazili zabrinutost zbog informacije da je mesto gde se nalazi Jovanović držano u tajnosti i da je lokaciju navodno znala jedino policija, kao i zbog toga što je Jovanović u više navrata ukazivao da je uplašen za svoju bezbednost, ali da mu nikada nije pružena efektivna policijska zaštita.

„Predstavnici MUP-a u Radnoj grupi za bezbednost novinara tvrdili su predstavnicima novinarskih i medijskih udruženja da on ima adekvatnu zaštitu na osnovu procene bezbednosti, što se pokazalo netačnim“, dodaje se.

Novinar portala Žig info Milan Jovanović napadnut je u nedelju uveče u privremenom smeštaju na Banovom brdu, gde boravi pošto mu je nedavno zapaljena kuća u Grockoj.

Nepoznate osobe razbile su staklo na vratima terase i pokušale da udju u stan u kome je bio Jovanović sa suprugom.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač