Društvo

NUNS demantuje Vučića: Osudili smo i „Samo snajper Srbiju spasava“

Beogradski glas (Beta) – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podsetilo je da je 8. oktobra 2015. godine javno osudilo tekst pod naslovom „Samo snajper Srbiju spasava“ na blogu Andreja Fajgelja, kao i tekst koji je pod tim naslovom objavljen na naslovnoj strani magazina Tabloid 3. decembra iste godine i tekst „Ko još podržava Vučića“ uz koji je objavljena fotografija tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića preko koje je nacrtana meta.

Reagujući na jučerašnju izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića za televiziju Prva u kojoj je podsetio na medijski naslov „Samo snajper Srbiju spasava“ i rekao da su na to „svi ćutali“, NUNS je podsetio Vučića da su najoštrije osudili sve te tekstove i da su njihove osude preneli mediji.

„U oba navrata, NUNS je ukazao da je u pitanju nedopustiv poziv na nasilje i najgrublja zloupotreba slobode javnog izražavanja, te da se objavljivanjem ovakvih sadržaja nanosi velika šteta javnom dijalogu kao neizostavnom sadržaju demokratskih procesa“, naveo je NUNS.

Vučić je u intervjuu televiziji Prva osudio tekst Ilustrovane politike „Psi su pušteni“, ali je i zamerio što svojevremeno, kako je rekao, niko nije reagovao na naslov i tekst „Samo snajper Srbiju spasava“ koji se pojavio u pojedinim medijima.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 04. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas