Politika beogradski glas
Društvo

„Ne učestvujemo u protestima jer ih vode oni koji 30 godina kreiraju stvarnost i pljačkaju Srbiju“

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić izjavio je da sindikalna organizacija koju vodi ne učestvuje u demonstracijama protiv aktuelne vlasti jer ih predvode „oni koji periodično čine tu vlast i kreiraju srpsku stvarnost već tri decenije“, tokom kojih je Srbija „opljačkana“.

„Svi znamo kako nam je. Da smo ekonomski razoreni, da imamo ekonomski genocid, da smo jednostavno rečeno opljačkani. Da li Srbija zaista nema druge ljude, čistih obraza i biografija. Da li smo zatočenici jednog sistemskog uništavanja države iz koje je na privatne račune izneto preko 120 milijardi evra u pljački koju svet do sada nije video“, rekao je Antić u intervju za portal „Lepa Šumadija“.

Dodao je da sada „vinovnici tih pljački protestuju jedni protiv drugih“, dok oni koji su ratovali i svojim junaštvom ispisali slavnu istoriju Paštrika i Košara, njihova deca i narod treba da budu „zamorčići tih ljudi“, koji bi trebalo da se nadju, ne samo pred sudom istorije, već i pred specijalnim tužilaštvom.

On je kazao da sva istaživanja pokazuju da je VSS sindikalna organizacija koja se visoko kotira kada je u pitanju poverenje naroda.

„Ako VSS stane pred narod, onda će narod znati za šta, zbog čega, protiv koga i za koga izlazi na ulicu. Do tada ćemo sve dobro odmeriti i nećemo dozvoliti da budemo zloupotrebljeni i obrukani“, kazao je Antić.

Poručio je da je VSS nacionalna, patriotska i državotvorna organizacija, koja ne beži od bavljenja politikom.

„Ne bežimo od toga da se bavimo politikom, čak je to i jedna od osnovnih uloga sindikata, a bezbroj je primera u svetu gde predstavnici sindikata igraju značajnu ulogu u parlamentima – Nemačka, Engleska, Norveška, gde su sindikati na vlasti unazad više od 80 godina… Medjutim, neki političari smatraju da je to samo njihovo pravo i privilegija“, kazao je on.

Antić je ocenio da se Srbija nalazi u važnom geopolitičkom trenutku u kojem postoji opasnost da joj se zauvek otme 15 odsto teritorije, dok ju je s druge strane zadesio ekonomski genocid, više od 40 hiljada mladih odlazi, dok oni koji ostaju u velikom broju slučajeva trpe robovlasnički teror od stranih kompanija.

„Danas veća prava u Srbiji imaju migranti i stranci nego njeni građani“, kazao je Antić.

Avatar

Nikola Stankovic

5
Leave a Reply

avatar
2500
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Novosadski deranBrankanatasha kozoSima KosmosAbe Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Abe
Guest
Abe

Mozda bi neko od ovih sto nece ni ove ni one pomenuo djb ali ne sme jer na svaki pomen krece salva napada i od jednih i od drugih, djb je prakticno i unisten na internetu od strane zutih i ovih drugih sendvicara. Steta, sad po prvi put ne znam sta da radim na izborima, ne glasa mi se za ridjeg i zute, a ni ne baca mi se glas za nekog ko nece preci cenzus, mada to nije bacanje nego glas za bolesnika. Nadam se da ce djb naci nacin da se podigne do sledecih izbora inace crno nam se pise.

Novosadski deran
Guest
Novosadski deran

Glas za riđeg i žute je bačen glas jer ga daješ lopovima.Isto kao da glasaš za SNS. I ja hteo da dignem ruke od DJB, ali ne odustajem.Glasam opet za njih pa šta bude.Sve drugo je ZAISTA bačen glas.Ovako će mi makar savest biti mirna makar DJB ostao ispod cenzusa a žuti i napredni lopovi neka se dogovore ko će da nas jaše u narednom periodu.Meni svejedno.

Sima Kosmos
Guest
Sima Kosmos

Jeste … a sa Vucicem je bolje … protesti treba da dovedu do fer uslova za izbor onih koji mogu nesto da urade. Sve drugo trenutno nije bitno.

natasha kozo
Guest
natasha kozo

Zašto ne pišete o protestu policijskog sindikata u Katanićevoj 15? Već 15 dana se održava u znak podrške tužiocu Filipoviću.A nijedna opoziciona stranka nikakav stav ni da spomene.

Branka
Guest
Branka

Ali vam ne smeta da salutirate Vulinu, dezerteru opsednutom vojskom (u miru).

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 22. 05. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas