Politika, beogradski glas
Društvo

„Napadači na Albance u Novom Sadu da budu pronađeni i drastično kažnjeni, nismo mi divljaci“

Beogradski glas (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od Ministarstva unutrašnjih poslova da pronađu napadače na dvojicu Albanaca u Novom Sadu i da budu „najdrastičnije kažnjeni“.

„Tražimo od Ministarstva unutrašnjih poslova da pronađu ljude koji su napadači na tu dvojicu Albanaca. Svi naši građani moraju da imaju jednaku pravnu zaštitu. Mi nismo divljaci, ovo je uređena zemlja i niko ne sme da napada nekoga samo zato što je Albanac“, rekao je Vučić novinarima u Mladenovcu.

On je dodao da oni koji su napali dvojicu Albanaca srpskih državljana treba da budu pronađeni i strogo kažnjeni.

„A kako ću ja da tražim i od Stoltenberga i od bilo koga drugog da Srbi budu zaštičeni, ako mi nismo u stanju da zaštitimo sve građane naše zemlje bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost“, upitao je Vučić.

Kako je objasnio to mora da bude na najoštriji način osuđeno od svakog od nas i ta lica moraju da budu „najdrastičnije kažnjena“.

„Mi hoćemo da budemo zemlja koja privlači turiste iz drugih zemalja“, zaključio je Vučić.

Matica Albanaca Srbije iz Novog Sada je saopštila da su dvojica mladića albanske nacionalnosti pretučena u Novom Sadu, od kojih je jedan teško povređen i njegov život je u opasnosti.

Incident se dogodio u noći između subote i nedelje u Futoškoj ulici, kada je dvojicu mladića albanske nacionalnosti G.B. i Č.M, obojica 1999. godište, napala je „za sada nepoznata grupa od četiri osobe, bez ikakvog vidljivog povoda, sem što su međusobno razgovarali na albanskom jeziku“, navela je Matica u saopštenju.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 22. 05. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas