Politika beogradski glas
Društvo

„Jedva čekam da dođe inspekcija, ja ću lično da im kuvam kafe i donosim ćaletovu rakiju“

Izvor: N1

Novac koji se prikuplja u fondaciji „Podrži život“ se ne zloupotrebljava, već se isključivo koristi za lečenje bolesne dece.

To je rekao za N1 osnivač fondacije Sergej Trifunović.

On je za N1 naveo da jedan tabloid ima za cilj diskreditovanje humanitarne organizacije, čiji je rad, kako je rekao, u potpunosti legalan.

Trifunović je podsetio da su glavni izvor prihoda u organizaciji SMS poruke koje se šalju na 5757, a na nadležne je apelovao da dođu i ispitaju rad fondacije.

„Četiri i po godine koliko fondacija postoji ni jedan organ nije ušao da ispita njen rad, a ja ih stalno pozivam. Jedva čekam da se to desi, ja ću lično da im kuvam kafe i donosim ćaletovu rakiju, ako treba, nateraću majku i da spremi sarme za gospodu iz nadležnih organa koji će da utvrde ikakve, pod znacima navoda, nepravilnosti“, poručio je Trifunović.

Uveren je i da će jedino nepravilno što će nadležni naći u fondaciji biti „jedna slika koja visi ukrivo“.

„Ovo je pokušaj blaćenja fondacije na sve moguće načine, prilično smešan, pritom prilično produktivan. Oni su napravili to da mi poslednjih 10 dana imamo više uplata nego ikad, pošto očigledno da ljudi znaju o čemu se radi“, kazao je Trifunović.

Nakon pisanja jednog tabloida da je novac za lečenje dece zloupotrebljen u humanitarnoj organizaciji „Podrži život“, ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je u Skupštini Srbije da će od nadležnih tražiti da sprovedu kontrolu trošenja novca. Lončar je upitao da li postoji bilo gde u svetu da se novac traži za lečenje dece, a da taj novac ide na „kockanje u neki investicioni fond“.

„Kažete da ja napadam neke fondove, neke glumce, ja vas pitam, evo prvi put pričam o tome, da li postoji negde u svetu primer da vi pošaljete SMS poruku jer vam traže da lečite neko dete, a vaš novac ne ide da se leči to dete i vi o tome niste obavešteni nego ide na kockanje u neki investicioni fond“, upitao je Lončar.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 22. 05. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas