Društvo

„Hapšenja opasnih kriminalaca iz ozbiljnih klanova nema, može se pretpostaviti zašto“ 

Beogradski glas (Beta) – Advokat Božo Prelević ocenio je da će se obračuni klanova na ulicama, kao borba za tržište prvenstveno droge kao najunosnijeg kriminalnog posla, nastaviti.

On je istakao da će se to tako dogoditi “jer se institucije države razaraju”.

„Devedesetih godina se eskalacija nasilja koncentrisala u jednoj dominantnoj grupi, zemunskom klanu, danas se vodi borba za kriminalno tržiše, pored ovog obračuna grupa iz Crne Gore“, rekao je za agenciju Beta Prelević, koji je bio i koministar policije.

Na pitanje da li će država zaustaviti te obračune, Prelević je konstatovao da „hapšenja opasnih kriminalaca na nivou ozbiljnih klanova nema“ i da se može pretpostaviti zašto je tako.

On je upitao „kako su prošli policajci i tužioci u postupcima protiv narko-dilera koji su se vodili pre sedam-osam-devet godina“ i dodao da su kasnije sklonjeni i najureni.

„To je bila jasna poruka, a da kažem i da su okrivljeni, na neki način zaštićeni, prošli dobro. Vidite šta su poručili policiji i tužiocima“, kazao je Prelević.

On je ocenio da to govori da danas „nema ozbiljnih institucija“, da je nešto urađeno na institucionalnom uređenju i da ne očekuje da će se krimiinalni obračuni zaustaviti.

Direktno

Dobra vest

Naslovna za sredu 20. 05. 2020.

Loša vest

Uzbunjivač