Društvo

Dijaspora bez programa RTS-a po naredbi Telekoma

Beogradski glas (Beta) – Građani u dijaspori koji prate programe preko platformi Junajted (United) Grupe danas će ostati bez programa Radio televizije Srbije (RTS), saopštila je Junajted grupa.

To je, kako je istaknuto, „rezultat neuspešnih pregovora Junajted Grupe sa Telekomom Srbija, koji je danas izdao nalog da se svi programi javnog servisa uklone iz naše ponude korisnicima“.

„Nekoliko puta smo ukazivali da će upravo građani platiti cenu ugovora koji je RTS potpisao sa Telekomom Srbija o prodaji programa u inostranstvu. Bilo je jasno da nove cene, nekoliko desetina puta veće, ne pokazuju dobru nameru prema građanima u dijaspori, ali ukazuju i na nekorektan potez prema konkurenciji u želji da nam se otme deo tržišta“, navela je Junajted Grupa u okviru koje posluju SBB, Telemach, United Media, Sport Klub, Nova TV i N1 TV.

Junajted Grupa je, kako je objasnila, zbog gradjana u inostranstvu pokušala da pregovara nekoliko meseci sa Telekomom, apelujući da istaknu realne cene za emitovanje kakve imaju svi javni servisi u Evropi, trudeći se da njeni korisnici ne budu kažnjeni zbog odnosa Telekoma prema Junajted Grupi. 

„Nažalost, ucenjivački pristup i nerealne tržišne cene nismo mogli da prihvatimo. Javni servis koji pripada svim građanima i koji stanovnici Srbije već plaćaju preko pretplate, a takodje i iz budžeta, postao je izgleda po poslednjim potezima Telekoma njihova svojina, kojoj mogu da podižu cene do nivoa koji ni jedna zdravorazumna kompanija ne bi prihvatila. Zbog toga će, nažalost, da oštete i stotine hiljada građana u dijaspori“, navela je u saopštenju Junajted Grupa.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 08. 05. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas