Beogradski glas
Društvo

Astrologija, građani i navrhvođa o izborima

Piše: Lebrecht Gaspar

Beogradski glas – Ako se neko zapitao otkuda redakciji biltena „Alo“ vest da će 31. marta biti održani vanredni parlamentarni izbori, na odgovor nije morao dugo da čeka – stigao je sa sajta drugog naprednjačkog biltena, beogradskih „Novosti“, i to iz pera biće ličnog i personalnog navrhvođinog astrologa Dragana Jankovića. Nakon sveobuhvatne i iscrpne ekspertize položaja navrhvođe i ostalih zvezda naše političko-napredne rijaliti scene, poručuje nam da nas očekuju vanredni izbori i ne zaobilazeći ništa od onog što nam je sam navrhvođa svakodnevno priopštavao saobrazno svojim marljivim kretanjem mnogim trnovitim zvezdanim poljima (od prvog do poslednjeg), svojim tranziciono neodoljivim šarmantnim hodom uz neizostavno gutanje knedli pred svaku izgovorenu laž, tokom medijskih propovedi o nepravdama i pritiscima kojima su njegova država i njegov narod izloženi.

Elokventno-vidoviti Dragan Janković nas obaveštava da „opoziciju i pojedine bankrotirane lidere ujedinjuje samo jedna stvar – mržnja prema predsedniku države“, no i unatoč tome vladajuća partija će treći put zaredom ubedljivo dobiti parlamentarne izbore. Naravno, njegovo proročanstvo nam autoritativno saopštava da posle izbora za građane „slede nova razočaranja“, budući da će armija podanika biti više nego zadovoljna. Doduše, astro-prorok nam ne saopštava čime će ovi biti zadovoljni, ali dâ se pretpostaviti. Ali ne, nisu u pitanju sendviči.

Ono što će usrećiti vasceli srpski narod jeste nešto šokantno, a tu šokantnu istinu saopštava nam astronumerolog Ružica, koja neodoljivo oblikom svojih usana asocira na voljenog navrhvođu, mada, za moj ukus ima previše botoksa. Ružica nam otkriva da će tokom ove godine sve živo po Srbiji pokupovati Turci jer Erdogan prosto obožava našeg predsednika, mada, čini mi se da Ruža aludira i na dalekovidu i sjajnu ekonomsku politiku našeg navrhvođe glede podsticaja turskim investitorima. I to nije sve! „Kurir“ ne bi bio svetionik srpskog novinarstva i najčitaniji dnevni list da nije ustupio prostor najpoznatijem srpskom astrologu Dušanu Veličkoviću koji nam kazuje da u 2019. godini nemamo razloga za brigu, pošto mu je „Mars u Ovnu“, a usled položaja progresivnog Meseca koji se kreće kroz Škorpiju, naš će gospodin predsednik „čvrsto i samouvereno vladati domaćom političkom scenom“. Sada možemo jedino još da sa nestrpljenjem iščekujemo da se na „Pinku“ pojavi Irena Sijekloča Müller da nam konačno kaže šta možemo da očekujemo od vanzemaljaca.

Pošto su nam proroci Dušan Veličković, Dragan Janković i Ruža doneli blagu vest o budućoj pobedi vladajuće radikalsko-napredne koalicije pod vođstvom navrhvođinim koji će, kao što smo videli, razbucati opoziciju koja će ipak izaći na izbore, jer kako bi inače drugačije mogla da izgubi, a potom će „čvrsto i samouvereno vladati domaćom političkom scenom“, sve je opravdanije opredeljenje one šačice od „1.500‒1.600, ali nije važno“ građana koji su smislili podli izgovor da unapred i protivno želji i volji zvezda, Marsa i Merkura, bojkotuju izbore poručivši da neće izaći na izbore pod ovakvim nedemokratskim uslovima, tj. ako vlasti ne ispune nekoliko specificiranih uslova koji garantuju iole fer i poštene izbore. Naravno, opozicione političke stranke, prema našim prorocima, ući će u izbornu trku i voditi prljavu kampanju protiv navrhvođe, pa saobrazno tome i doživeti krah!

I što bi rekli Siniša Mali i Goran Vesić: „Je l to hoćete? To hoćete?“

Pošto već znamo kakvi će biti rezultati izbora i sve ostalo, mada, kako sada stvari stoje, za izbore koje organizuje naprednjačka Sorabija nije potrebno konsultovati vanzemaljce, onim strankama koje sebe predstavljaju opozicionim, građanin može poručiti već sada: vi idite na izbore, ali da znate – ovo neće biti građanski izbori, ovo će biti podanički izbori na kojima će navrhvođa premašiti i rezultate Titovih izbora iz sedamdeset i neke, kada je na iste izašlo 104 odsto glasača. Ne znam da li su tada na izbore izašli i pokojnici, ali znam da će ovaj put, u svetloj tradiciji 90-ih koju baštini sadašnja vladajuća žabokrečina, na izbore će zasigurno pohrliti, sem pokojnih i vampira, još i masa zombija (ekvivalent podanika), što će biti vanredni uspeh naprednjačkih aktivista u tradicionalnoj akciji „razvaljuj od vrata do vrata – siguran glas“. Onih „1.500‒1.600, ali nije važno“ građana, što bi rekao naš ministar unutrašnjih dela Stefanović dr Nebojša, neće izaći na izbore. Ali šta je to u odnosu na #1 od 5 miliona?! Ništa!

Šalu na stranu, naprednjaci su verni svom kontinuitetu, nastavljaju svoju infantilnu kampanju i dižu intenzitet permanentne kampanje započete još 2011. godine, samo ovaj put prilično slinavo. Građani, onih „1.500–1.600, ali nije važno“, onih „#1 od 5 miliona“, u koje bi valjalo ubrojati onih par miliona koji su napustili a i dalje napuštaju Srbiju, znaju da su dobro utrenirani medijski džukci odavno pušteni s lanca i da od poštenih izbora nema ništa; da će svaki put biti sve gore i gore, uostalom, lokalni izbori u Lučanima su jasno pokazali da su osim medijskih trenirani i međ građane ali i podanike, za svaki slučaj, da neko od njih ne pomisli da može biti građanin, pušteni besni psi kakvi na evropskom prostoru nisu viđeni još od pada Hitlera, a potom i Staljina, željni da okrvave svoje očnjake.

Iako ne postoji visoko mišljenje o postojećoj opoziciji, izgleda da je i njima postalo najzad jasno da izlazak na unapred lažirane izbore predstavlja pružanje legitimiteta bezakonju i ličnoj diktaturi jedine institucije u Srbiji, predsedniku svega i svačega u multiplikovanom sticaju.

Građanima, ne samo onim „1.500–1.600, ali nije važno“, ili onim „#1 od 5 miliona“ jasno da biti fin nije teško, ali je dozlaboga glupo…

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju Beogradskog glasa!

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 22. 05. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas