Politika beogradski glas
Beograd na dlanu

„Tužbom se Vesić sveti što sam razotkrio da je novogodišnja jelka najskuplja na svetu“

Beogradski glas(Beta) – Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je da ga tužba zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, zbog povrede uglada i časti posle izjava o novogodišnjoj jelki, neće ućutkati i uplašiti i da će nastaviti da se bori za istinu, u ime građana koji su ga izabrali da radi taj posao.

„Važno je da Vesić zna da me nikakav pritisak, tužbe, klevete i uvrede, koje svakodnevno dobijam od Vesića i njegovih saradnika, neće sprečiti da gradjani saznaju istinu. Njihov novac je u pitanju i troši se na čudne projkete poput jelke koja je koštala 5.500 evra po jednom metru“, rekao je Božović novinarima ispred Prvog osnovnog suda.

On je kazao da će nastaviti da se bori za istinu, a da je na sudu da presudi šta je istina, nakon čega će on postupiti u skladu sa presudom.

Božović je kazao da je tužbu od Vesića dobio zato što je pozvao tužilaštvo da reaguje i obavi posao i što je tražio da, ako se utvrdi odgovornost gradskih čelnika, Vesić završi u pritvoru i provede Novu godinu sa jelkom.

„Tužba Vesića je osveta za savesno obavljanje posla prilikom kojeg sam razotkrio činjenicu da je plastična novogodišnja jelka najskuplja na svetu i da je koštala 83.000 evra“, rekao je on.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu u četvrtak je počelo suđenje Božoviću, koga je Vesić tužio zbog povrede časti i ugleda izjavama o „najskupljoj jelki na svetu“. 

Vesić je u januaru tužio Božovića zahtevajući naknadu nematerijalne štete od milion dinara za „pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda“.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 22. 05. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas