Beograd na dlanu

Taksisti blokirali centar Beograda, glavni zahtev zabrana CarGo-a

Beogradski glas (Beta) – Taksisti okupljeni u udruženju SITAB blokirali su danas deo saobraćajnica u centru Beograda, u neposrednoj blizini Skupštine grada, zahtevajući da se poveća efikasnost Komunalne policije u borbi protiv, kako smatraju, nelojalne konkurencije u oblasti prevoza putnika.

Taksisti su svojim vozilima blokirali ulicu koja od Terazija vodi ka Glavnoj pošti, na desnoj strani kolovoza.

Saobraćajna traka u suprotnom smeru nije blokirana, ali se zbog blokade ispred Skupštine grada saobraćaj u širem centru Beograda odvija otežano.

To je nastavak protesta te grupe taksista koji smatraju da gradske saobraćajne inspekcije izbegavaju da primene zakon protiv, kako su naveli, „divljih prevoznika i potpuno nekvalifikovanih vozača CarGo-a“.

Oni su ocenili da postoji dovoljan kapacitet gradskih inspekcija da se izbore sa tim problemom i da, osim blokade grada, oni nemaju drugi način da nateraju gladske vlasti da reaguju.

Promenjene trase šest linija GSP-a zbog protesta taksista

Trase šest linija Gradskog prevoza u Beogradu (GSP) promenjene su danas zbog protesta taksista koji su vozilima blokirali saobraćaj ispred Skupštine grada, rečeno je agenciji Beta u GSP-u.

Kako je rečeno GSP-u, linije broj 24, 26, 27, 37, 44 i 58 za vreme protesta prolaziće ulicama Takovska i Džordža Vašingtona u oba smera, umesto redovnom trasama.

Takvo stanje u saobraćaju traje od 10.40 kada su taksisti svojim vozilima blokirali desnu stranu kolovoza ulice koja od Terazija vodi ka Glavnoj pošti, rečeno je u GSP-u i trajaće dok traje i protest.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!