Beograd na dlanu

Sreća, sreća! Radost, radost! Tuneli, mostovi…

Beogradski glas

Beogradski glas – Juče je, prema najavi Gorana Vesića, gradskog menadžera, potpisan ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP za izradu projekta novog mosta, koji treba da bude izgrađen na mestu Starog savskog mosta, poznatog i kao tramvajski most. Vrednost projekta je 58 miliona dinara, a rok za njegov završetak je novembar 2018, kada će biti raspisan tender za izvođača radova, planiranih da krenu u prvoj polovini 2019. Taj novi biće nikad lepši i veći, a stari će, kaže Vesić, reparirati i premestiti na neku drugu lokaciju gde će biti u službi pešaka i biciklista.

Zašto prosto, kad može komplikovano, zašto jeftino, kad može skupo? Pa, jasno je zašto. Može im se.

Ako nešto ne uradimo 4. marta na izborima.

Ova dragocena PP najava gradskog menadžera otkrila nam je ne samo mostograditeljske PP planove ove vlasti, već i nove detalje glede kopanja tunela.

Sa izgradnjom novog mosta povezana je, reče Vesić, izgradnja tunela od autobuske stanice do Pančevačkog mosta, čija će okvirna cena biti oko 110 miliona evra. Taj tunel će, kako je istakao, omogućiti da se koncentracija saobraćaja u centru grada smanji za 14 odsto, posebno kada se ima u vidu da će protok saobraćaja na novom mostu biti veći nego na Brankovom.

Aha! Jedan tunel kopamo za metro od Makiškog polja do Pančevačkog mosta, a drugi kopamo od Beograda na vodi do Pančevačkog mosta.

Ono sreća, sreća, radost, radost iz naslova, odnosi se na vode Save i Dunava, Bare Venecije i ostale potoke koje ćemo otkriti tokom novih graditeljskih poduhvata.

Ceo tekst pročitajte u PDF izdanju na stranama 8-9.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 08. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas