Beograd na dlanu

„Prestonica“: Trećina Beograda nema kanalizaciju

Beogradski glas

Beogradski glas – Lete ovih dana Siniša Mali i Goran Vesić s kraja na kraj Beograda, utrkuju se gradonačelnik i gradski menadžer ko će više infrastrukturnih poduhvata otvoriti, obznaniti ili obećati, pa je red da im jedan zabeležimo – kišni kolektor od Zemun polja do Dunava, za koji Broj Dva reče da je koštao 3,2 milijarde dinara i da prikuplja kišnu kanalizaciju cele Batajnice i Zemun polja, dela Altine i industrijske zone oko auto-puta. Pazite, ovde je kiša ključna reč.

Podvig beležimo i zato što je tom predizbornom prigodom Goran Vesić pošteno rekao da trećina Beograda nema kanalizaciju, a da ona što je ima ide direktno u Savu i Dunav, što je nedopustivo.

Kanalizacija je jedan od naših najvećih problema koji moramo da rešimo u narednom periodu, ne samo izgradnjom kanalizacije već i izgradnjom pet fabrika za preradu otpadnih voda kako bi u Dunav i Savu išle prečišćene, a ne, kao sada, otpadne vode“, rekao je Vesić.

Nekoliko kilometara nizvodno, u Krnjači, Siniša Mali je istovremeno obećao kanalizaciju celoj levoj obali Dunava. Ta naselja je nemaju!, a Broj Jedan je priznao da je to apsolutno najveći problem u tom delu Beograda i da će grad veoma brzo obezbediti pare.

Ono što nijedan nije pomenuo jeste to da plovidbu „onih stvari“ put Dunava država mora da usaglasi s Dunavskom komisijom. A to će izvesno i vrtoglavo da podigne troškove „plovidbe“. Ako znamo da se u milijardama dinara obračunava ono što odvodi kišu u Dunav, jasno je da će se u milijardama evra plaćati sve što sprovodi drugačije sadržaje.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 08. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas