Beogradski glas
Beograd na dlanu

Počinje suđenje Balši Božoviću, tužio ga Vesić zbog izjave o najskupljoj jelki na svetu

Beogradski glas (Beta) – U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas će početi suđenje funkcioneru Demokratske stranke (DS) Balši Božoviću, koga je zamenik gradonačelnika Goran Vesić tužio zbog povrede časti i ugleda izjavama o „najskupljoj jelki na svetu“.

Vesić je u januaru tužio Božovića zahtevajući naknadu nematerijalne štete od milion dinara za „pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda“.

Tužbu je podneo jer ga je Božović „javno uvredio, ostramotio i ocrnio“ kada je izjavio da je veoma važno da gradska vlast objasni šta se dešava s budžetom za 2018. godinu i da „očekuje da tužilaštvo Sinišu Malog i Gorana Vesića, zajedno sa jelkom, pošalje da Novu godinu slave u Centralnom zatvoru“.

U tužbi se pominje i izjava Božovića da – „koruptivna vlast SNS neće trajati doveka, a kada bude pala zbog besomučne pljačke Beograda, Aerodroma Nikola Tesla, biće zatvorena da bi se osiguralo da svi, najpre Goran Vesić a zatim i gradonačelnik budu privedeni“.

Javnost je burno reagovala pošto je portal Pištaljka otkrio da je jelka na centralnom gradskom trgu u Beogradu plaćena 83.000 evra.

Nakon negodovanja javnosti, ugovor sa firmom „Kip lajt“ je raskinut, a jelka je poklonjena gradskim vlastima.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 22. 05. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas