Politika beogradski glas
Beograd na dlanu

„Pitala sam ih na osnovu čega da vam uplatim novac kada niste korisnici Centra za socijalni rad. Odgovarali su – pa tako su nam rekli u SNS-u“

Beogradski glas (Beta) – Više javno tužilaštvo u Beogradu nije pokrenulo istragu na osnovu podataka koje je izneo list Danas da je 208,5 miliona dinara jednokratne socijalne pomoći beogradskog Centra za socijalni rad podeljeno sigurnim glasačima SNS-a prd lokalne izbore u martu ove godine.

Naime, taj list je, kako piše u sutrašnjem broju, došao do dokumenata koji potvrđuju da je po 15.000 dinara dobilo 13.900 osoba iz opština Obrenovac, Barajevo, Vračar, Grocka, Sopot i Lazarevac, koji, inače, nisu korisnici usluga Centra za socijalni rad.

Jedna od zaposlenih u Centru izjavila je Danasu da ju je samo u jednom danu, neposredno pred gradske izbore, petoro ljudi zvalo sa pitanjem „gde da otvorim žiro račun da mi uplatite novac“.

„Pitala sam ih na osnovu čega da vam uplatim novac kada niste korisnici Centra za socijalni rad. Odgovarali su – pa tako su nam rekli u stranci“, prepričala je sagovornica lista.

Danas objašnjava na koji je još način Vlada Srbije prekršila zakon.

„Prema aktuelnom Zakonu o socijalnoj zaštiti, za dodelu jednokratne novčane pomoći socijalno ugroženom stanovništvu zadužena je jedinica lokalne samouprave, a ne Vlada Srbije, što je novi, sporan element u ovom slučaju, gde je novac odobrila Vlada, a ne Grad Beograd“, navodi se u tekstu Danasa.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 17. 04. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas