Beograd na dlanu

„Naprednjačka vlast u Beogradu ozakonjuje korupciju i progoni opoziciju, obratićemo se narodu na ulicama i trgovima“

Beogradski glas (Beta) – Odbornici Pokreta slobodnih građana – Građanskog bloka 381 zatražili su da sednice Skupštine grada Beograda počnu da služe za raspravu i donošenje propisa od značaja za život u Beogradu, a ne za „prikrivanje korupcije, nerada i štete“.

„Tražimo da parlament svih Beograđana počne da se bavi unapređivanjem života u gradu, a ne ozakonjivanjem korupcije vlasti i progonom opozicije. Svaki put kada vlast obesmisli raspravu, napustićemo sednicu. Građanima ćemo, u nedostatku slobodnih medija, početi da se obraćamo neposredno, na ulicama i trgovima, jer nas je ova vlast vratila u daleku prošlost demokratije“, saopštila je odbornička grupa PSG-GB381.

Odbornička grupa PSG-GB381 napustila je ovonedeljno zasedanje Gradske skupštine jer je tema dnevnog reda „Izmene i dopune regionalnog prostornog plana administrativnog područja grada Beograda“, koju su ocenili kao najvažniju, stigla na dnevni red tek posle pet i po sati.

„Time je onemogućena prava rasprava o pitanjima kao što je izgradnja metroa, preseljenja tramvajskog mosta preko Save, regulacije sanitarne deponije ‘Vinča’ i regulacija privredne zone u Borči“, navodi se u saopštenju.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 22. 05. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas