Politika beogradski glas
Beograd na dlanu

Mali: Da li ostajem gradonačelnik odlučiće Vučić

Beogradski glas (Beta) – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će o njegovom budućem angažmanu odlučiti Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka (SNS).

On je za Prvu televiziju rekao da će u sredu, 9. maja biti održana konstitutivna sednica beogradskog parlamenta, a da je rok za izbor novog gradonačelnika 8. jun i dodao da će se taj rok sigurno ispoštovati.

Upitan šta će raditi ukoliko ne ostane gradonačelnik, Mali je rekao da će „videti šta će reći Vučić i stranka“. „Premijerku znam dugo, prvenstveno je savetujem kao prijatelj. Ja nikada nisam trčao za funkcijama“, naveo je Mali.

On je dodao da je Beograd na vodi postao najveći simbol promena u gradu, te da je to najveće gradilište u Evropi koje je pokrenulo domaću industriju. Kako je naveo, još četiri nova gradilišta biće otvorena ove godine u okviru ovog projekta.

„Ko god da vodi Beograd, prioritet će biti izgradnja metroa u drugoj polovini 2020. godine“ naglasio je gradonačelnik.

On je istakao da je za njega velika čast i odgovornost što je u protekle četiri godine imao priliku da vodi Beograd, koji je, kako je rekao, danas potpuno drugačiji grad.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 05. 12. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas