Beograd na dlanu

„Koji realni problem Beograđana je rešen za mandata Gorana Vesića?“

Beogradski glas(Beta) – Demokratska stranka (DS) je saopštila da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić „izrekao logici i razumu nepojmljivu neistinu o razlozima zbog kojih je grad smestio u državne jasle“.

Vesić je jutros na Televiziji Pink kazao da je „normalno“ što Vlada Srbije finansijski pomaže glavnom gradu, jer Beograd daje 40 odsto ukupnog BDP-a zemlje, a odredjeni projekti nisu samo gradski, već su i nacionalni.

Vesić je, „operišući poluistinama, sačinio je konstrukciju koja podržava praksu da prestonica svoj život i rad duguje novcu iz republičke kase“, navela je DS i dodala da „zamenik gradonačelnika u svojim fantazmagorijama ide uvek brže, jače i bolje“.

DS je ocenila da je Vesić „istreniran da odgovora na nepostavljena pitanja i izbegava smislena“, da gradjanima duguje odgovor o tome ko meri „protočnost saobraćaja“ na Slaviji godinu dana od rekonstrukcije, koji vredja struku, a ko podilazi kiču i šundu.

„Zašto je dopustio da Zavod za zaštitu spomenika bagerima iskopava svoju nadležnost i stopira radove na pompezno najavljenoj rekonstrukciji Trga Republike? Ko je odgovoran za zatrpavanje u šutu novca opredeljenog za očuvanje zgrade Simpa? Kada je organizovana javna rasprava o izmeštanju starog Železničkog mosta? Koliko putnika i namernika je srećno uslugama i uslovima koje pruža Železnička stanica Topčider? Koji realni problem građana prestonice je rešen za mandata Gorana Vesića?“, pita DS.

Ta stranka je ocenila da je problem „lična nesposobnost“ Vesića da se „odvoji od ličnog interesa i radi u interesu građana“.

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 03. 07. 2019.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas