Beograd na dlanu

Uzbunjivač: Jedno pre podne u Domu zdravlja u Nehruovoj

Beogradski glas – Dom zdravlja u Nehruovoj, sredina aprila, podne, čekaonica ispred šaltera četiri puna strpljivih pacijenata kojima ne smeta ni to što je ordinacija jednog od dva lekara zauzeta više od 50 minuta. Lično, čekam već skoro tri sata za nepokretnog 90. godišnjeg oca koji je dan ranije otpušten iz bolnice sa ugrađenim pejsmejkerom. Potrebno je da mu lekar opšte prakse hitno prepiše lekove.

„Penzionerka sam, mogu da čekam ceo dan ako treba“, stoički komentariše jedna od pacijentkinja.

Prilazim šalteru i ljubaznim glasom pitam sestru da li je doktor možda na pauzi… Ona mi odgovori da nije, a onda mi preporučuje da uđem kod doktora i da ga sama pitam zašto pregled toliko dugo traje.

Ipak, sačekala sam svoj red i kada sam konačno primljena, odmah pitam doktora zašto se toliko čeka.

„Domu zdravlja nedostaje 10‒15 lekara. Radimo koliko možemo. Verujte, ponekad mi se čini da ću da eksplodiram“, stiže mi odgovor.

Na pitanje zašto Dom zdravlja ne angažuje nezaposlene lekare, kojih je na biroima sigurno par hiljada, on mi odgovara da „o tome odlučuje Fond“.

„To je prava pijavica – sve što može isisa iz Doma zdravlja koji inače dobro posluje“, kritičan je on.

Zadovoljna što sam barem dobila recepte (ne za  sve lekove – one najskuplje moj otac će morati da plati), odlazim i ne znajući da me tek čekaju muke…

(Podaci pošiljaoca teksta poznati redakciji)

Ceo tekst pročitajte u PDF izdanju Beogradskog glasa!

Direktno

Beogradski glas

Dobra vest

Naslovna za sredu 15. 08. 2018.

Loša vest

Uzbunjivač

Beogradski glas